El drenatge limfàtic manual o el camí cap al benestar

Doncs segur que encertes, ja que faràs un pas de gegant per recuperar el benestar físic i mental que busques. Abans que agafis aquest revitalitzador camí, ens agradaria parlar-te sobre l’aplicació i la tècnica terapèutica d’aquest massatge, ja que forma part d’un conjunt molt més ampli que segur que també t’interessa.

El massatge limfàtic manual és conegut com el Mètode Vodder, anomenat així a causa dels cognoms dels seus creadors, el doctor Emil Vodder i la seva dona Estrid, els quals tractaven a pacients afectats de refredats o sinusitis, estimulant la limfa present al coll. Un cop analitzats els resultats obtinguts, la parella acabà creant un mètode més complet i eficaç que ha perdurat fins als nostres dies i és utilitzat per terapeutes manuals i recomanats per especialistes i cirurgians de tot el món.

Aquest mètode consisteix a aplicar suaus massatges a diferents àrees del cos que ajuden a millorar la circulació de la limfa i el sistema limfàtic. Limfa és el nom que rep un líquid aquós que conté proteïnes, sals i glucosa entre altres substàncies. Conté glòbuls blancs, i són els encarregats de defensar al nostre organisme de l’atac dels gèrmens i es traslladen mitjançant els vasos limfàtics.

Així doncs, en un sentit més ampli, podem dir que el sistema limfàtic s’encarrega de traslladar els residus que es generen a través de la nutrició de les cèl·lules fins a la sang, per, posteriorment, el sistema excretor s’encarregui d’eliminar-los.

Hem de tenir en compte, que el drenatge limfàtic no és una tècnica per aprimar-se, però si redueix el volum, ja que elimina líquids que produeixen la inflor i al seu torn, elimina l’excés de toxines.

El drenatge limfàtic en el conjunt de la Massoteràpia

Per parlar del drenatge limfàtic, hem de fer una breu introducció sobre la “família” a la qual correspon, ja que aquest massatge, forma part d’una sèrie de tècniques agrupades que constitueixen un mètode terapèutic a la que anomenem Massoteràpia.

La Massoteràpia inclou: el massatge terapèutic, el massatge transvers profund, l’alliberament miofascial, el massatge esportiu, tècniques neuromusculars … Entre moltes altres tècniques i, del qual us parlem en aquest article, el drenatge limfàtic manual.

Quan i per què hem de realitzar-nos un drenatge limfàtic?

A ningú se li escapa que el sistema de vida que tenim implantat en la nostra societat és realment molt estressant i tan atrafegat que, el nostre cos, d’una manera o altra, es veu afectat per aquesta acceleració i per l’entorn a què el que sotmetem.

Totes aquestes alteracions vénen provocades per causes tan diverses com la pol·lució mediambiental, l’estrès, sedentarisme, mala alimentació… i totes elles provoquen que el nostre sistema limfàtic és col·lapsi. Un dels símptomes més visibles, sobretot en dones, és la sensació d’inflor i la retenció de líquids, que més enllà de la incidència estètica que ens produeix, són afectacions que poden derivar en malalties més greus, ja que provoca que el nostre sistema immunitari es vegi afectat.

Com ha de ser el drenatge limfàtic manual?

El drenatge limfàtic s’ha de fer de manera lenta, en què el mateix terapeuta de notar la circulació de la limfa entre les seves mans. En la seva execució, els moviments han de ser suaus i sense provocar dolor, més aviat a contra, ha de produir una sensació de plaer i relaxació. S’ha de fer sempre en la direcció que marquen els ganglis limfàtics mitjançant una lleugera i controlada pressió sobre la pell amb les mans i dits.

Salut, benestar i embelliment

El drenatge limfàtic podem realitzar-lo per tot el cos, ja que els seus beneficis poden repercutir en qualsevol zona que notem algun tipus d’afectació.
Més enllà del drenatge limfàtic que se sol realitzar en cames, braços i mans, cuixes, esquena, glutis o abdomen, per combatre tota mena de trastorns, també hi ha el drenatge limfàtic facial, que ens proporcionarà benestar i combatrà l’acne. Aquest s’inicia amb el drenatge de coll, realitzant cercles pressionant lleugerament amb els dits a la zona supraclavicular, per a continuació realitzar els mateixos moviments sobre el múscul esternoclidomastoidal i la zona del clatell. Seguidament, es drena la part de la cara començant per la zona al voltant de la boca.

Els efectes del massatge limfàtic que realitzem sobre el nostre cos, es tradueixen en una millora de la microcirculació, fet que el fa molt practicat amb fins d’embelliment, sobretot per tractar la cel·lulitis o el rejoveniment facial.
També és ideal per a aquells i aquelles que notin símptomes com cames cansades o inflades, cansament general, males digestions, mals de cap, dolor en articulacions, alteracions psicosomàtiques, espasmes, etc.


Molts més beneficis dels que t’imagines

El drenatge limfàtic manual podem realitzar-lo en tots els casos citats amb anterioritat, tant per a complir un objectiu estètic com per a alleujar dolors produïts per lesions o malalties. Així doncs, segons el símptoma que sofrim, els beneficis que ens reporta els podríem agrupar de la següent manera:
• Ajuda a eliminar l’excés de líquids gràcies a l’activació de la circulació limfàtica.
• Redueix la inflor i inflamació causada per la retenció de líquids.
• Regula la tonificació muscular.
• Millora les defenses gràcies a l’ajuda prestada als ganglis limfàtics.
• Combat la cel·lulitis, l’acne i millora l’aspecte de la pell.
• Produeix un efecte analgèsic, molt recomanat per a dolors crònics.
• Té efectes relaxants, amb la qual cosa, alleuja situacions d’estrès i ansietat.
• Alleuja migranyes, cefalees i vertigen.
• Millora la circulació sanguínia complementant a l’aparell circulatori obstaculitzant l’aparició de varius.
• Estimula la funció renal.


Amb tot el que t’hem explicat, volem mostrar el camí cap a la salut i el benestar, però no deixis de comprovar per tu mateix els beneficis que et portaran un drenatge limfàtic manual realitzat per mans expertes. Volem que et sentis bé, que el converteixis en el teu aliat més saludable i volem ser còmplices d’això.

 

Cistella de la compra
Desplaça cap amunt