La dieta depurativa és perfecta per netejar-nos per dins

Abans d’entrar en detall dels beneficis que ens aporta una dieta depurativa, hem de saber exactament en què consisteix. I, sobretot, destacar que sempre és millor seguir les recomanacions d’un expert qualificat.

Com el seu nom indica, aquest tipus de dieta depura (neteja) el nostre organisme per dins mitjançant ingredients naturals que contenen propietats adequades per evacuar els líquids nocius i alliberar-lo de toxines, netejant l’aparell digestiu.

Les dietes depuratives consten d’aliments frescos, fruita i molta verdura. la ingesta de líquids, ja sigui en forma de sucs, infusions o aigua, ajudarà a el procés de depuració.

Si parlem de la cocció, millor si ho fem a el vapor o a la planxa, evitar els fregits, arrebossats i excés de greixos. Pollastre, peix, ous i arròs són els plats que hem de prioritzar.

Els òrgans vitals que intervenen en el procés de depuració

Els elements tòxics que es troben en el nostre cos han de ser eliminats per tal que els nostres òrgans puguin realitzar les seves funcions amb la màxima facilitat possible. Amb una dieta depurativa els ajudarem a eliminar les substàncies nocives i evitarem malalties o efectes nocius per al cos.

Els ronyons i el fetge són els òrgans principals que realitzen aquestes funcions, però la pell i els pulmons també duen a terme funcions importants d’excreció.

Fetge: Totes les substàncies que ingerim transiten a través d’ell. La seva funció principal és la de filtrar els aliments i secretar els abocaments a l’intestí. És molt important mantenir sana la nostra zona gastrointestinal, doncs aquesta s’altera amb la presa de medicaments o aliments poc recomanables.

Els Ronyons: s’encarreguen de la manutenció hídrica de l’organisme, a través d’ells són eliminades les toxines de baix pes molecular.

La pell: A través de les glàndules sebàcies i sudorípares s’excreten, per exemple, excessos de greixos que es manifesten com acne o altres alteracions cutànies.

Els pulmons: A través d’ells eliminem substàncies volàtils.

Quan i per què fer una dieta depurativa?

Estem permanentment en contacte amb elements nocius per al nostre organisme, factors com la contaminació, bacteris, virus, elements químics en suspensió, etc. amb diferents procedències i que penetren a través dels pulmons, la pell o l’alimentació. En alguns casos, és possible que el nostre propi cos metabolitzi substàncies tòxiques i també haguem de prendre cartes en l’assumpte.

Per eliminar un excés de pes, encara que no és l’objectiu primordial, ja que aquest és la neteja interior i ajudar al nostre cos a alleugerir esforços i que pugui treballar de la forma més òptima possible. Però sí que ajuda a alliberar alguns quilets de més.

També ens ajudarà a combatre els efectes de l’envelliment prematur que es mostra en el nostre aspecte, ja que hem de tenir en compte que, un òrgan com la pell, és un element revelador de la nostra salut.

Un altre moment adequat per fer una dieta depurativa, és després d’èpoques en què hem descuidat la nostra alimentació o hem menjat en excés, com per Nadal, vacances, menjars socials o familiars, etc. Ens ajudarà a compensar l’excés de calories i de toxines.

El secret de la dieta depurativa està en la naturalesa

Hi complements alimentaris que ens ajuden a realitzar una depuració i desintoxicació general i eficient del nostre sistema hepàtic i renal, alhora que notarem els beneficis a la nostra pell, estat d’ànim i amb les piles carregades.

Per a això, la dieta depurativa o els complements alimentaris, es basen en productes extrets de la natura, amb components totalment orgànics i propietats realment sorprenents.

El Depuratiu Antàrtic

Si parlem de sistemes que ajuden a pal·liar els efectes d’un mal funcionament d’aquests processos, hem de destacar el Depuratiu Antàrtic. Una composició a base d’herbes que actua com a desintoxicant, digestiu i facilita l’expulsió de la bilis retinguda a la vesícula biliar.

La formulació d’aquest mètode permet estimular l’activitat dels òrgans implicats. En la seva composició, abans de res, hem de subratllar que no conté alcohol ni sucres i que cal evitar barrejar-los amb la dieta durant el procés.

Els seus ingredients es fonamenten sobre productes naturals i extractes de plantes amb grans propietats depuradores. Us descrivim alguns dels principals components depuratius:

 • Durvillea Antarctica: Un alga originària de les fredes aigües de l’Antàrtic que conté fins a un 48% de àcid algínic. Aquest element té dues propietats fonamentals: Un, que no és absorbit per l’organisme i dos, que és capaç d’absorbir metalls pesants com el plom, cadmi, mercuri, entre d’altres.
 • Anís: L’extracte d’aquest element és actiu en les problemàtiques vinculades a la mala digestió, millora el procés i incrementa la velocitat de buidament gàstric.
 • Menta: La seva activitat es basa en funcions sedants i curatives a nivell del còlon, ja que aquesta via és l’encarregada de la depuració de l’organisme i en ella viu la flora bacteriana intestinal.
 • Melissa: Actua en les alteracions gàstriques vinculades a l’ansietat o estrès.
 • Regalèssia: important component de la medicina tradicional xinesa. Aporta propietats antioxidants i protecció a les parets cel·lulars. Funcions molt importants a nivell gàstric i hepàtic.
 • Genciana: S’utilitza l’arrel amb importants propietats gastrointestinals, amb funcions destinades a la depuració hepàtica.
 • Carxofa: Com l’ingredient que el precedeix, les seves funcions es dirigeixen cap a la depuració hepàtica, que els realitza mitjançant dos mecanismes diferents; la síntesi d’àcids biliars i la reducció de la síntesi del colesterol.
 • Saüc: S’utilitzen les flors, ja que presenten en la seva composició elements que propietats diürètiques.
 • Jull: Igual que el Saüc, els seus efectes són diürètics. Però actua en diversos fronts, ja que també és un protector hepàtic molt útil.
 • Julivert: Que més enllà de les seves propietats culinàries, és un potent diürètic i depurador.
 • Bardana: Els estudis realitzats li atribueixen virtuts depuratives cutànies, ideals per a grans i l’acne.

És un llistat realment llarg, la qual cosa és una bona notícia, i més tenint en compte que tots ells ens els proporciona la naturalesa i estan a l’abast de la nostra mà. Hi ha més extractes amb poders depuratius, i molts altres que, com dèiem al començament, podem incorporar a la nostra dieta diària sense massa esforços.

Per recordar alguns que estan al nostre abast en un mercat qualsevol, destaquem l’api, els espàrrecs, l’escarola, els cards, la ceba, les cols, …

Si parlem de fruites, destacar la súper-famosa fruita amb aquests poders: la pinya. Però també el raïm, maduixes, poma, pera, kiwi, taronja … i sempre prendre-la amb la polpa.

És molt recomanable prendre infusions després dels àpats o com a piscolabis. Les més adequades són les de Dent de Lleó, Regalèssia, Melissa i cua de cavall.

Com ingredients principals en els nostres cuinats, hem de tenir en compte el pollastre, el pa, la pasta, l’arròs, … en la mesura del possible, en la seva forma integral.

I finalitzem amb el producte estrella: l’aigua! Beure molta aigua ens ajudarà amb la retenció de líquids. Mínim un litre i mig a el dia. I per descomptat, evitar prendre begudes excitants com el cafè o begudes energètiques.

A Nutrireset Centre d’estètica a Andorra som experts en la matèria i volem ajudar-te a que et sentis millor amb el teu cos, per dins i per fora. Visita’ns i resoldrem els teus dubtes i preguntes que et sorgeixin sobre el tema.

 

Cistella de la compra
Desplaça cap amunt