T’expliquem els tipus i els efectes visibles que ofereix el Peeling

A què ens referim quan parlem del Peeling?

Quan parlem de Peeling ens referim al procés estètic per al tractament de la pell per regenerar la dermis mitjançant l’eliminació de cèl·lules mortes que es troben en les capes més superficials del rostre.

L’objectiu del peeling és estimular la producció de col·lagen, amb la consegüent millora de l’elasticitat de la pell, aportar lluminositat al cutis i deixar la pell neta perquè aquesta absorbeixi els cosmètics que ens puguem aplicar posteriorment.

Efectes visibles del peeling

Els resultats visibles del peeling sobre la nostra pell són:

 • Pell més sana
 • Més jove
 • Millora l’aspecte
 • Regenera el cutis
 • Disminueix arrugues
 • Redueix o elimina taques típiques de l’edat o dels efectes del sol
 • Elimina impureses
 • Redueix les marques produïdes per l’acne

Tipus de peeling

Dins dels tipus de peeling, els podem diferenciar entre dos aspectes: Segons la profunditat del tractament i el mètode utilitzat.

Així, segons la profunditat del tractament podem destacar:

Peeling Superficial:

És una exfoliació que actua només sobre les capes més externes de la dermis. Indicat per taques i arrugues fines i millorar l’estat general de la pell. Recupera la lluminositat de la pell i suavitza la textura cutània. Amb les precaucions adequades, es pot realitzar en qualsevol època de l’any. També està indicat com a tractament previ per a la posterior realització d’altres tractaments. La recuperació després de la seva aplicació és immediata.

Peeling Mitjà:

La seva capacita de penetrar és més elevat que l’anterior, per tant no només actua en les capes més superficials. L’exfoliació arriba fins als 1,5-2 mm de profunditat. Amb aquest tipus de peeling aconseguim eliminar o reduir taques, arrugues fines i mitjanes, taques cutànies, tractament de cicatrius, porus dilatats, etc. És un tractament més intens i produeix una descamació al llarg de la setmana, per tant, també requereix un seguiment i control amb l’aplicació de cremes regeneradores derma epidèrmiques un cop ens trobem a casa. El temps de recuperació és immediat.

Peeling Profund:

És el més efectiu i alhora el més agressiu. Aquest tractament produeix un efecte lífting i pot arribar a eliminar les arrugues més marcades. És una exfoliació de la capa més profunda de la dermis, arriba fins als 3-4 mm de profunditat. És un tractament pensat per atacar arrugues de moderades a profundes, cicatrius i marques produïdes per les conseqüències de l’acne de caràcter més sever. Aquest tractament produeix una intensa exfoliació durant la setmana posterior i notem un enrogiment de la zona tractada, Requereix un tractament tòpic un cop ens trobem a casa i d’un control mèdic de la seva evolució. La recuperació és més lenta, però de curta durada (amb una setmana acostuma a ser suficient).

En aquest punt destaquem la tècnica que es pot utilitzar per realitzar un peeling segons les diferents necessitats.

El Peeling Químic:

El peeling químic és un tractament que no requereix una intervenció quirúrgica i que té com a objectiu el rejoveniment de la cara.

S’aplica una substància química corrosiva sobre la pell que elimina de manera controlada una part del cutis que, segons el tipus d’àcid utilitzat, arriba a més o menys profunditat, i produeix una regeneració de les capes eliminades aconseguint regenerar la pell, deixant-la més lluminosa, neta, uniforme i amb l’elasticitat que elimina o redueix aspectes antiestètics com les arrugues o les marques d’acne.

Aquest tipus de peeling és adequat per a tota mena de pells, incloses les més sensibles i actualment es pot realitzar en qualsevol moment de l’any, tenint en compte la protecció respecte del sol.

Què aconseguim amb un peeling químic?

 • Reduir les arrugues fines que apareixen en el contorn dels ulls i de la boca.
 • Tractar les arrugues que produeix el sol, l’edat o les que ens arriben d’herència.
 • Millora i dissimula les cicatrius petites
 • Millora i dissimula les marques produïdes per acne.
 • Redueix les taques que apareixen amb l’edat, l’embaràs, per la presa d’anticonceptius i les pigues
 • Millora l’aspecte i la textura de la pell.

Un cop realitzat el tractament del peeling cal prendre algunes mesures per evitar possibles complicacions:

 • Evitar exposar-se al sol
 • Utilitzar pantalles solars durant alguns mesos
 • Evitar arrencar-se crostes de la pell
 • Seguir les indicacions del metge per evitar infeccions

Existeixen una gran varietat de productes per realitzar un peeling químic, dels quals us destaquem breument els més comuns i els que podràs experimentar a Nutrireset by Eva Grau. Ofereix un ampli ventall de peelings amb un sistema d’alliberació Tim Release per a un millor rendiment, perquè trobis el que millor s’adapta a les necessitats de la teva pell, fins i tot per a les més sensibles, com ara:

 • Àcid làctic: Utilitzat per als tractaments suaus, especialment recomanat per a pells seques. Aconseguirem una pell més lluminosa i suau, a més eliminarem taques fosques i no requereix dies de recuperació. Bloqueja la síntesi de melanina. Eficaç per a tractar la pigmentació.
 • Àcid glicòlic: Recomanat per tractar l’acne, taques fosques i decoloració. Més intens i aconsegueix reduir les arrugues. Perfecte per netejar els porus i eliminar punts negres. Estimula la síntesi de col·lagen. Ideal per a pells envellides. Si el producte és molt concentrat, necessitarem uns dies de recuperació.
 • Àcid mandèlic: És més suau que els anteriors i molt apropiat per a l’acne. Elimina cèl·lules mortes, suavitza arrugues i elimina taques. No necessita recuperació. El millor per a les pells amb tendència als brots d’acne.
 • L’Àcid Pirúvic: És un àcid molt potent i amb una molècula molt petita, que estimula la producció de col·lagen i elastina.
 • Peelings enzimàtics: Amb composició d’elements extrets de les fruites i, tot i que poden no incorporar àcids, aquests es poden combinar. La seva intensitat és suau i no requereix recuperació.
 • Àcid salicílic: Tot i que és més intens que els anteriors, també es categoritza com a suau. És apropiat per a pells amb tendència a patir acne. No necessita recuperació però sí la precaució de no fer-lo servir si es té al·lèrgia a les aspirines, ja que és el mateix àcid.
 • Àcid tricloroacètic: Té una potència mitjana. Es realitza per minimitzar taques, cicatrius d’acne, petites arrugues i dissimular estries. En aquest cas, es desprenen realment les capes superiors de la pell. Durant el procediment es pot experimentar una mica de dolor i es requereix almenys una setmana de recuperació.
 • Exfoliació fenòlica: És dels més intensos que existeixen. Està indicat només per a les pells més clares. Ideal per a les arrugues profundes, cicatrius d’acne, pigues, decoloracions i taques. A causa de la seva intensitat, necessita anestèsia local i, després del procés, medicació contra el dolor. És necessari com a mínim un mes de recuperació. Després de la intervenció, la pell es torna vermella i s’inflama. Després d’això, amb el temps es fan crostes, es torna marró i es desprèn. El to vermellós pot durar fins a tres mesos després del tractament.

Ara bé, entre els nostres tractaments, també oferim els que anomenem còctels de diferents àcids per a aquelles pells que tenen una afectació amb diferents símptomes:

 • Rewind: Per a pells envellides, dany solar, fines línies i arrugues.
 • Even: Quan hi ha problemes de pigmentació, taques de l’edat i hiperpigmentació postinflamatòria.
 • Clarity: Pell congestionada, propensa a les taques, porus dilatats.
 • Universal AHA: Per a totes les pells, pells apagades i cansades, pells que volen mantenir la lluentor després d’una cura.
 • • Sensitive PHA: Pell sensible i amb enrogiment que busca la renovació de la superfície i la descongestió.

El Peeling Mecànic

El peeling mecànic actua per abrasió. Amb la seva aplicació aconseguim eliminar les impureses a partir de moviments regulars de fricció que arrosseguen de manera mecànica a partir de les micropartícules sòlides que conté el producte exfoliant. Aquestes partícules poden ser d’origen vegetal, mineral, animal o fins i tot sintètiques.

És un tipus de tractament catalogat com a suau, perquè la seva acció es limita a actuar sobre les capes més superficials de la pell i no té efectes secundaris. És habitual utilitzar raspalls o superfícies granulades per aconseguir un millor efecte.

Aquest tipus de tractaments no es recomana per a pells sensibles ni greixoses, ja que les micropartícules poden ocasionar irritacions o afectar la pell a causa de l’estimulació de les glàndules sebàcies. Cal tenir en compte la textura del producte exfoliant, així com la mida de les micropartícules i la seva duresa. Trobem exfoliants de mides diferents, sent els més grans i de major duresa els indicats pel cos sencer, amb dermis sanes i amb poques imperfeccions.

Què aconseguim amb un peeling mecànic?

 • Resultats immediats
 • Pell més fresca, sana i amb més elasticitat
 • Eliminació d’impureses
 • Combatre les primeres arrugues
 • Eliminar o disminuir les taques pròpies de l’edat o de l’exposició excessiva al sol
 • Tractament no invasiu de curta durada
 • Recuperar les activitats habituals de manera immediata.

Aquesta mena de tractaments no presenta contraindicacions específiques, malgrat que pot deixar la zona tractada lleugerament enrogida, un efecte que anirà desapareixent en poc temps. Alhora també pot fer que la zona quedi una mica més sensible a l’hora d’aplicar cremes perfumades.

A Nutrireset by Eva Grau trobaràs els tractaments necessaris per realitzar un peeling i aconseguir els objectius que t’has marcat. Deixa’t aconsellar per l’experiència de l’Eva per assolir l’èxit pretès, o deixa’t mimar per les seves mans amb el tractament específic que necessites. A Nutrireset by Eva Grau, trobaràs la resposta més adient a les necessitats de la teva pell.

 

Cistella de la compra
Desplaça cap amunt